TÖRTÉNET

Kezdetek
(1995-2000)

 Az Evanescence - t 1995 - ben alapította Amy Lee és Ben Moody. Ők egy gyerektáborban ismerkedtek meg ugyanebben az évben, és mikor Ben hallotta Amy - t énekelni, megkérte, hogy csatlakozzon az együtteséhez. Számtalan név után kötöttek ki az Evanescence - nél. Ekkor azonban még csak gimnazisták voltak, ezért csak bárokban és kávézókban léptek fel, a zenélésre pedig hobbiként tekintettek. Ezekben az években jelent meg első két EP - jük, a Sound Asleep  és az Evanescence EP.


Első sikerek
(2000 - 2004)

 2000 - ben készült el az együttes demója, az Origin. Az Evanescence ekkori tagjai Ben Moody - ból (gitár, dob), Amy Lee - ből (ének) és David Hodges - ből (billentyűs hangszerek, ének) voltak. David 2002 - ben kilépett az együttesből. Ugyanebben az évben szerződött az együttes a Wind-Up Records - hoz. 2003 - ban csatlakozott a bandához William Boyd (basszusgitár), Rocky Gray (dob) és John LeComp (gitár). 2003 márciusában jelent meg az Evanescence első nagylemeze, a Fallen. A Fallen turné során, 2003. október 22 - én Ben Moody kilépett az együttesből, miután nézeteltérésbe keveredett Amy Lee - vel. Ben helyét Terry Balsamo vette át. 2004 - ben jelent meg az Anywhere But Home album, mely egy CD - ből és egy DVD - ből áll. A CD - n az együttes 2004 - es párizsi koncertje hallható, a DVD - n pedig a koncert felvétele, backstage videók, valamint a Fallen kislemezes dalaihoz készült videoklipek.

The Open Door
(2006 - 2007)

 Az album munkálatai már akkor elkezdőtdtek, mikor a Fallen - tunré véget ért, de a The Open Door csak 2006. szeptemberében jelent meg, több okból kifolyólag. A turné több mint egy évig tartott (2006. október 5. - 2007. december 8.). Még az album megjelenése előtt hagyta el az Evanescence - t William Boyd, majd a turné során Rocky Gray (dob), és John LeComp (gitár) is. Rocky helyét Will Hunt vette át, John és William helyére pedig troy McLawhorn és Tim McCord kerültek. 

Evanescence
(2011 - 2012)

  Ez együttes harmadik albumára négy évet kellett várni a rajongóknak. Az album eredetileg 2010 - ben jelent volna meg, de a megjelenést végül egy évvel elhalasztották. Az Evanescence - turné az együttes harmadik világkörüli turnéja volt. 

Napjainkban
(2012 -)

 Az Evanescence - turné 2012 novemberében ért véget, azóta az együttes "szabadságon" van. 2013. január 17 - én jelent meg a Lost in Paradise akusztikus videója az Amp Rock TV jóvoltából. 2013. február 14 - én, Valentin nap alkalmából jelent meg egy rajongók által készített felvételekből összeállított videó a Lost In Paradise - hoz, ami az Evanescence album 3. kislemeze.  Ugyanebben az évben, novemberben az együttes kiadója, a Wind-Up Records szerződést kötött a Concord Music Group és a Bycicle Company kiadókkal, így az Evanescence - t több együttessel együtt átírták ezekhez a kiadókhoz. 2014 januárjában terjedt el a hír, miszerint Amy Lee beperelte a Wind-Up Records - ot másfél millió dollárnyi kifizetetlen honorárium és egyéb okok miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése